2018. január 18., csütörtök

A Jurányi és a Füge újévi ajánlatai

"Színházi élményekben bővelkedő új évet kívánunk! 
Az újévben is szeretettel várunk a Jurányiban, ahol a hosszú, téli estéket új bemutatókkal, vendégjátékokkal és egy izgalmas kiállítással tesszük színesebbé.
"Szeretem a Fügét! Mert finom, szemtelen és szabad. Csodálatos, hogy ez itt a Jurányiban, egy iskolaépületben nyert otthont. Igen, van mit tanulni! Járok is ide rendesen!" HERNÁDI JUDIT

A személyi jövedelemadó-törvény lehetővé teszi, hogy a befizetett adónk 1%-áról mi magunk rendelkezzünk.
Ha kedveled a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat és fontosnak találod a Füge Produkciómunkáját, akkor ne habozz!
A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület adószáma: 18498507-2-07
A Füge csapata köszöni a segítségedet!"

A Vörösmarty Színház vendégjátékai a Jurányiban

 
LEONCE ÉS LÉNA
2018. január 30. 19.00, Jurányi Ház

Leonce melankóliára hajlamos herceg, és mint ilyen, az egész birodalom legnagyobb semmittevője. Apja szerint ideje volna megházasodnia, és levennie a válláról az uralkodással járó nyomasztó terhet. Leonce azonban újdonsült jó barátjával, Valerióval elszökik a neki szánt sors elől. Pont ugyanígy szökik menyasszonyi ruhájában Léna is, így természetesen félúton találkoznak, és ismeretlenül egymásba szeretnek. A szabad akaratról fantáziálnak, ám akaratlanul is saját sorsukba lépnek. Kénytelenek beletörődni, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell.
 
Szereplők: Andrássy Máté, Kiss Diána Magdolna, Pálya Pompónia, Egyed Attila, Ballér Bianka e. h., Varga Lili, Kerkay Rita, Kádas József, Kricsár Kamill

Rendező: Kovács D. Dániel
 

HALÁL THÉBÁBAN
2018. február 1. 19.00, Jurányi Ház
 
Jon Fosse norvég drámaíró a szophoklészi tragédiák alapkérdéseit sűríti esszenciává, az emberiség őstörténetét gondolja újra és hozza közelebb a 21. századi nézőhöz. Nála a szó és a szavak általi kimondás ereje legalább annyira hangsúlyos eleme a történetnek, mint az eredeti görög trilógiában a vakság és látás jelentése. Fontos kérdésekre világít rá: merünk-e látni, észre merjük-e venni saját gyarlóságainkat? Ha elbukunk, fel tudunk-e állni? Fontosabb az egyén érdeke a családi becsületnél? Vajon ki lenne képes elfogadni a sors igazságtalanságait?

Szereplők: Kádas József, Hirtling István, Kuna Károly, Ballér Bianka e. h./ Barna Lilla e. h., Kovács Tamás e.h., Sághy Tamás, Varga Mária, Pálya Pompónia, Tűzkő Sándor, Kiss Diána Magdolna, Varga Lili, Lábodi Ádám, Fehér László m. v., Kertész Júlia, Gál Horváth Bernadett
 
Rendező: Horváth Csaba
 

Közelegnek a legújabb STAFÉTA bemutatók

 
Mészáros Máté: UNITED SPACE OF AMBIVALENCE

Bemutató: 2018. február 9., 10. 20.00 / Trafó
 
Végtelen játék? Precíz ön- és művészetparódia? Vagy áldokumentarista betekintés egy előadói alkotóműhely kreatív munkafolyamataiba?
 
Előadók, alkotók: Bakó Tamás, Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár, Mészáros Máté









Bemutató: 2018. február 26., 27. 20.00 / Jurányi Ház
 
Három fiatal színésznő egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről készít előadást. Castingolnak, hogy férfi főszereplőt találjanak a történethez, ám a próbafolyamat közben kicsúszik a kezükből az irányítás, és kiderül, hogy ártatlannak tűnő színházi kísérletük valódi veszélyeket rejt.
 
Szereplők: Cuhorka Emese, Julia Jakubowska, Kőszegi Mária, Szász Dániel, valamint 7 civil szereplő

Rendező: Boross Martin
 
Kövesd a Staféta FB-oldalát, hogy mindig időben értesülhess az előadásokról.

TITÁNium bemutató a Jurányiban

 
GÓLYAKALIFA
2018. január 29. 19.00, Jurányi Ház
 
Tábory Máté élete szép, akár egy álom. Álmai valóságosak, akár az élet. Ezekben ő egy mélyszegénységben, nevelőszülőknél felnőtt fiú, aki viszont jólétről álmodik: nyaralásról, tágas lakásról, szép lányokról. Ha egyikük elalszik, a másik felébred. Az álmok emléke mindkettejüket kísérti, a két élet egyre szorosabban fonódik össze, míg már mi sem tudjuk, hogy kit látunk a színpadon, hogy mi az álom és mi a valóság, vagy hogy egyáltalán van-e értelme különválasztani a kettőt. Babits története egyszerre lélektani dráma, thriller és tanulmány a társadalmi egyenlőtlenségről, amit a mai Magyarországon értelmeztünk újra. Nem kellett messzire mennünk.
 
Szereplő: Papp Endre

Rendező: Barcsai Bálint és Tárnoki Márk
 

A Jurányi Latte Papp Endrével itt olvasható, az előadás próbanaplóját pedig itt találod

 JURÁNYI GALÉRIA
Binaura: Polar Graph
KiterjesztésKiállítás megnyitó: 2018. január 24. 18.30
A kiállítás megtekinthető: 2018. február 25.

JANUÁRI és FEBRUÁRI PROGRAMUNK: JEGYVÁSÁRLÁS

JÁTÉK!

A hírlevél olvasói között egy páros jegyet sorsolunk ki a Garázsbanda című előadására.
Miért hívják garázsbandának a garázsbandákat?
a. Mert ezek a kezdő zenekarok garázsban próbálnak.
b. Mert ezekben a zenekarokban autószerelők játszanak. 
c. Mert a próbatermek garázsok szomszédságában vannak.
A megfejtéseket az alábbi e-mail címre várjuk: juranyijatek@gmail.com
A sorsolás napja: 2018. január 23.
Az előadás időpontja: 2018. január 28. 19.00

Sok sikert kívánunk a játékhoz!

Nincsenek megjegyzések: