2014. július 7., hétfő

Koncertek a Katlanban (a teljesség igénye nélkül)

Biztos vannak, akik nem böngészték még végig a műsorfüzetet, nekik próbálunk kicsit segíteni, kedvet csinálni a részletes belebonyolódásba, vagy csak a kaland egyszerű, de nagyszerű megélésére a Katlanban.
Nemrég a színházi programokat soroltuk, most a koncertekből (a bőséges kínálat miatt) csak szemezgetünk. A részletesebb programot, helyszíneket, időpontokat a honlapon találhatjátok.

Akkor most "néhány" a sok közül:

Ethno Zenei Műhely – vezeti: Montanaro (FRA)
Burkina Faso-i, francia és magyar muzsikusok részvételével - Vezető: Miquèu Montanaro (FRA) (KONCERT) (WORKSHOP)
ROMUNGRO GIPSY BAND
Romungro Fiúkként kezdték ketten, majd lassan Romungro Gipsy Band-é váltak és immár öten nyomják lendületes és hangulatos cigány zenéjüket. (KONCERT)

Svjata Vatra
A Svjata Vatra olyan, mint egy barátságos tábortűz, amely pattog, ropog, meleget ad, de nem éget meg. (KONCERT)

Mitch&Mitch (PL)
A Quimby előzenekara Kiss Tibi egyik kedvence, a lengyel fenegyerekek! (KONCERT)

Quimby
Lehet e nem Tibiékkel nyitni a Katlant? Hát persze hogy nem... (KONCERT)

Wombo Orchestra (FR)
2 éve berobbantak hozzánk, s most már el sem képzelhető nélkülük a Katlan! (KONCERT)

D.O.G.
Delta Blues-ba oltott gyökerek, funk-os fordulatok, hillbilly attitüd, némi country/western beütés, mókás-merész, de gondosan kidolgozott szövegelés, na és egy löttyintésnyi mocsok: ez a D.O.G. (KONCERT)

Tompos Kátya: Keresztül Európán — lemezbemutató koncert
A Nemzeti Színház káprázatos hangú színésznője a Vylyan teraszon! (KONCERT)

Budapest Bár
Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. (KONCERT)

Aladár egyedül van.
Kortárs sanzonok négy akkordra, hegedűre, harsonára, gitárokra és dobokra - avagy esti chill az Árokpart Bárban. (KONCERT)

bezzegakurvabeckek
Lassan nincs Katlan Beckék nélkül, nem lesz másként idén sem! A bezzegakurvabeckek a 30Y zenekart alapító beck testvérek terápiája. (KONCERT)

A LÁTHATÓ ÁLLOMÁS - Megnyitó
A Hatok Látható Állomása nyílik, zenél a Budapest Bár. (KIÁLLÍTÁS) (KONCERT)

Ferenczi György és a Rackajam
Néhány év kihagyás után Ferenczi Gyuriék újra a Katlanban! (KONCERT)

The Tablespoon
A Tablespoon egy igazi indie, „do it yourself” attitűddel rendelkező pécsi garázs-duó. (KONCERT)

Wahorn Airport
A Wahorn Airport nem szórakozik. Kalandzenét játszik, vagyis olyan improvizatív zenét hallhat, aki hallja, ami sem előtte nem volt, és nem is lesz utána sem. (KONCERT)

Csík zenekar
Végre újra visszatérnek a Katlanba! (KONCERT)

Operakalauz Dinyés Dániellel
A mesélni és zenélni egyaránt fantasztikusan tudó Dinyés Dániel Offenbachot magyaráz operaénekesekkel karöltve. (KONCERT)

Hangfürdő – 2x30 perc kórus-improvizáció A VÍZBEN!
(KONCERT)

Legesleges - Erdős Virág és Kollár-Klemencz László estje
Erdős Virág és Kollár-Klemencz László verses, zenés estje a Vylyan színpadán. (IRODALOM) (KONCERT)

Neil Young Sétány
Huzella Péter az egykori Kalákában kezdte, Jenei Szilveszter a Kormorán alapító tagja, Rátóti Zoltán a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója-színésze és Tóth István a Hétrét együttes alapítója. (KONCERT)

VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS
Fergeteges ritmusok, varázslatos, keleties dallamvilág, az eurázsiai síkság lovasnépeinek ősi zenéje elevenedik fel a zenekar egyedülálló, hipnotizáló és katartikus előadásmódjában. (KONCERT)

Rájátszás
Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciójában ismert rockzenészek és kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. (IRODALOM) (KONCERT)

REPÜLNI, SZÁLLNI… / In the Spirit of György Szabados /HUN/SRB/GER/
Grencsó István társaival a nagy előd, mester emlékéhez nyúl vissza, három évvel halála után, a muzsikustársak közül elsőként. (KONCERT)

MIQUÉU MONTANARO - SERDU
A Magyarországon jól ismert világhírű oxitán muzsikus Miquéu Montanaro Burkina Faso-beli muzsikusokkal fog érkezni a Katlanba. (KONCERT)

Summer Rebellion
Egy tangóharmonikás zseni és egy hihetetlen dobos-énekes erőteljes, elsöprő találkozása, kiknek kifinomult szövegei éles ellentétben állnak a zenei hangzásvilággal.(KONCERT)

Stolen Symphony
Egy kis melodikus rock borról és József Attiláról. Aztán torzított kocsmazene fuvolával. Dublin, Bombay és Pécs-Kertváros után Nagyharsányban. (KONCERT)

Hangfürdő
Kórusimprovizáció szabadon – veled vagy nélküled. (KONCERT)

HÁY COME BECK
Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal. (IRODALOM) (KONCERT)

Lajkó Félix - Mező lemezbemutató koncert
Idei díszvendégünk legújabb lemezét is bemutatja. (KONCERT) (DÍSZVENDÉG)

Both Miklós és a Palimo Story
Both Miklós (Napra, Folkside) és barátja Csoóri Sándor (Buda Folk Band) tavaly ősszel bejárta az ország különböző régióit, ahol a hallomásokban bízva, vagy csak megérzéseikre hagyatkozva kutattak fiatal zenészek után. Belőlük lett ez a zenekar. (KONCERT)

Deer Fellaz
A zenekart 5 pécsi fiatal alapította meg 2012 telén. A banda - tág stílusirányokat tekintve - indie zenét játszik, leginkább a brit vonalból merítve. (KONCERT)

Nihil Chips akusztikus koncert
- minőségi rock Siklósról. (KONCERT)

Beethoven: IX. szimfónia
A tavalyi Requiem után visszavár Titeket a beremendi csillagos ég! Több, mint száz zenész és énekes (újra Dinyés Dani vezetése alatt) a színpadon, s reméljük, több, mint 3000-en a fűben.. és a varázslatos "A kilencedik"... (KONCERT)

PSYCHO MUTANTS
Szinte már elmaradhatatlan részei a fesztiválnak a pécsi fiúk! (KONCERT)

Kubalibre
A Kubalibre egy pécsi fiatalokból álló alternatív rock zenekar. Zenéjük sok humorral, zenei geggel ágyaz meg szarkasztikus szövegeiknek, melyek előszeretettel táncolnak azon a határon, amely eldönti, hogy komolyan vegyük őket, vagy csupán hátra dőlve nevessünk rajtuk. (KONCERT)

30Y
Közkívánatra ezúttal zúzós új lemezükkel jönnek a fiúk! (KONCERT)

Soul Chambers
A Soul Chambers ritkán fellépő, pécsi underground all-star banda.
Stílusuk folyamatos, improvizatív pszichedelikus jazz-funk, hip-hoppal, rockkal és reggae-vel fűszerezve. (KONCERT)

MOZART/BEETHOVEN koncert
W. A. Mozart: Kegelstatt trio (Marschall Tamás - klarinét, Berán Gábor - brácsa, Dinyés Dániel - zongora) és L. van Beethoven: Piano quartett op.16 (Berán Gábor - hegedű, Kusz Viktória - brácsa, Kószás Ágnes - cselló, Dinyés Dániel - zongora) (KONCERT)

Járai Márk
(KONCERT)

A Dohnányi Zenekar és Lajkó Félix közös koncertje
A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország egyik legfiatalabb hivatásos zenekara, mind az együttes, mind pedig a zenekari tagok korát tekintve. A beremendi Megbékélés Kápolna előtt ezúttal Lajkó Félix-szel közösen adnak koncertet. A programból: Kodály Zoltán: Galántai táncok / Bartók Béla: Román népi táncok (a tételek között elhangzik a művekben felhangzó népi dallamok eredeti változata) / Dohnányi Ernő: 3 tétel a Ruralia Hungaria-ból / Lajkó Félix művei az új szimfónikus lemezéről.Vezényel: Dinyés Dániel. (KONCERT) (DÍSZVENDÉG)

Summer Rebellion
Egy tangóharmonikás zseni és egy hihetetlen dobos-énekes erőteljes, elsöprő találkozása, kiknek kifinomult szövegei éles ellentétben állnak a zenei hangzásvilággal.(KONCERT)

Junkie Jack Flash
A Junkie Jack Flash egy pécsi rock and roll zenekar, amely 2012 őszén alakult. (KONCERT)

Kiscsillag Zenekar
Mint mindig, az idei Ördögkatlant is a Kossuth-díjas énekes-gitáros és csapata búcsúztatja. (KONCERT)


...és még sokan mások. A részletesebb program ITT!

Nincsenek megjegyzések: