2013. augusztus 8., csütörtök

Tán egy bevándorló kalandjai a Köztársaságban - Sziget2013 day1

 - Te egy híres celeb vagy? - lépett hozzám Csege A Legenda. Ki kellett ábrándítanom, de nem vette nagyon a szívére...
 - Sziget is beautiful! I love Sziget! - Ez egy külföldi srác megnyilvánulása volt, miközben a szívét ütögette. 
Nekünk azért lenne egy kis hümmögnivalónk. A Szabadság Szigetén vannak olyan sátrak, ahol csak a bejáraton mehetsz be és csak a kijáraton, vagyis egy másik oldalon mehetsz ki. Mi természetesen mindig a kijárathoz érkezünk! Ez olyan, mint a szocialista dodzsem, ahol meg volt határozva a haladási irány és ütközni sem lehetett.
Na, de a tegnapi nap... A nap tegnap is forrón tűzött. (Mint egy kisiskolás dolgozat kezdő sorában.) Jártuk és jártuk a kilométereket és mégsem jutottunk el a Beach-re és a a Kelet-Európa Vurstliba, de majd ma!
A relaxációs programos után a Joy Formidable - ra mentünk be a sátor egyik nyílásán, hogy a másikon bújjunk ki. Jó a  csaj meg a zenekar, de az élvezetből sokat elvett a vattás hangosítás, minden egyben szólt, nem lehetett tudni éppen ki játszik, pedig ez egy triónál már egész érdekes. Megmásztuk a sétahegyeket és a már biztos pontnak tűnő Skunk Anansie-n kötöttünk ki nagy örömünkre, mert ez a fekete bomba igen szórakoztató tud lenni. Egészen Nick Cave-ig folytattuk a felderítést. Vele is találkoztunk már kicsit távolabbról szemlélve, most "szemtől szembe" híréhez méltóan sötét volt és elementáris. Csak az zavart benne, hogy végigköpködte az egész színpadot és műsort, de hát ízlések és izélések különbözők... Ennek ellenére élveztük a produkciót, pedig notóriusan a nézőtér ellenkező oldalát részesítette kegyeiben.
Lezárásként a művészeti negyed felé vettük az irányt ahol már nem nagyon volt semmi, de ráakadtunk a kicsit eldugott Roma Sátorra. Kortárs táncot viszont hiába kerestünk. A Nagy Utcaszínház őrülete alatt a biztonságiak rémülten próbálták megakadályozni a baleseteket, mi meg jókat derültünk a repülés őskorát idéző szürreális szerkezeteken. Tüzes műsor volt!
De ajjaj! A kortárs tánc még mindig nincs meg! Ma! Igérem ma mindent megtalálunk, próbálva kielégíteni információéhségeteket... 

Sziget2013 - 2 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: