2012. augusztus 19., vasárnap

Backstage titkok a SZINről

"A Kosheen jegel, Parov Stelar fagyizik a fellépés után

Backstage titkok a SZINről

Augusztus 22-ig, a SZIN indulásáig már csak hatot kell aludni, így a fesztiválozók mellett a fellépők is nagyon készülnek már a fesztiválra. A zenészek kívánságlistáihoz sikerült hozzáférnünk, így megtudtuk, hogy a Sian Evans énekesnő vezette Kosheen legfőbb kérése, hogy az öltözőjükben legyen rengeteg jég. Szintén valami hűsre, de édesebbre vágyik Parov Stelar és csapata, akik a jégkrémhez ragaszkodnak. A Yellowcardnak az énekesük hangszálainak épsége az első: torokfájást elűző teát rendeltek. A német DJ, ATB nyugodt álmát csendes szállodai szoba szolgálja, szép kilátással Szeged városára. A fuvolás beatbox pionírjának, Nathan „Flutebox” Lee –nek kívánságairól nem de, ígéretéről be tudunk számolni, a SZIN Facebook-oldalán pedig bárki beszerezheti, sőt viselheti is Lou Bega bajuszát.
Sian Evans és csapata már alig várják, hogy sok év után visszatérhessenek a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadára. Nyilván emlékeznek még a mediterrán hangulatú és éghajlatú város adottságaira, így öltözőjükből nem hiányozhat a jég, hogy a koncert után lehűtsék magukat. A Parov Stelar Band szintén szeret hűsölni: az újdonsült apuka, aki épp ma mutatta be a Facebook-on gyermekét, csapatával együtt rajong a jégkrémért, így azt kértek az öltözőjükbe.
Az amerikai pop-punk csapat, a Yellowcard igazi amerikai cateringet kért: többek között kóla, világos sör és mogyoróvaj szerepel a listájukon, ám a legfontosabb tétel kétség kívül a gyógytea, ami az énekes hangszálait kényezteti szükség esetén. A németországból érkező André Tannenberger, azaz ATB olyan szobát kért a szervezőktől, ahonnan rálát a városra, és nyugodtan tudja csodálni Szeged szépségét, és persze, ahol csendben tudja kialudni magát.
Nathan „Flutebox” Lee különleges kívánságaihoz sajnos nem fértünk hozzá, ám a fuvolás beatbox feltalálója elárulta, hogy kivételes, extrém show-val érkezik a SZINre. A fesztivál Facebook-oldalán a jövő szerdai kezdésig hátralévő idő izgalmasan telik: megy a visszaszámlálás, a legfrissebb hírek és érdekességek a fesztivállal kapcsolatban ott jelennek meg elsőként, valamint most még a szintén fellépő mambócsászár, Lou Bega bajuszát is bárki megszerezheti magának az oldalon.
A kedvenc SZIN-ünk: a Szegedi Ifjúsági Napok
A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a SZIN Plázson nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, Tisza-parton lábat lógatva hallgatni, és közben fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja. 
A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A gondos odafigyeléssel összeállított zenei programnak köszönhetően az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.
A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is."
(Saliga Enikő

Wolf Kommunikáció
Hegyalja Fesztivál – SZIN – FEZEN
Médiakapcsolati vezető



Parov Stelar - Nobody's Fool feat. Cleo Panther (official) from Etage Noir Recordings on Vimeo.
Song taken from the Parov Stelar album "The Princess", released on April 20th, 2012.

Etage Noir Shop:
http://shop.etagenoir.com/index.php/alben/parov-stelar/parov-stelar-the-princess-pt-1.html
iTunes:
http://itunes.apple.com/at/album/the-princess-part-one/id513235586
Beatport
http://www.beatport.com/track/nobodys-fool-original-mix/3391227

VIDEO:
This video was produced by Etage Noir Recordings.
It was directed, filmed and postproduced by Florian Schwarz & Manuel Knoflach in cooperation with Etage Noir Recordings.

http://www.florianschwarz.at
http://www.elmanu.at


www.parovstelar.com
www.facebook.com/parovstelar

Nincsenek megjegyzések: