2012. április 20., péntek

Az ösztöndíj, és ami utána jön


Hétvégéig látható a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása, az Újragondolt hagyomány az Ernst Múzeumban.
A tárlathoz kapcsolódó szombat délutáni programon megtudhatjuk, milyen dilemmák előtt állnak a pályájuk kezdetén álló fiatal képzőművészek.

2012. április 21., szombat 17–19 óra
Merre van az arra? Kreatív önmenedzsment
Hogyan lehet sikeres egy fiatal képzőművész ma Magyarországon?
Előadás és beszélgetés a Derkovits-ösztöndíjasok 2012-es beszámoló kiállítása kapcsán az Ernst Múzeumban

A Magyarországon létező egyetlen állami képzőművészeti alkotói támogatás, a Derkovits-ösztöndíj kapcsán adódik a kérdés: vajon milyen eszközökkel tudja ma egy fiatal képzőművész menedzselni magát? Hogyan biztosíthatja a megélhetését aktív művészként? Vagy megfordítva a kérdést: képes lehet-e produktív alkotói elmélyülésre, miközben a napi szükségletei kielégítéséről is gondoskodnia kell? Miként „népszerűsítse” magát és munkáját itthon és külföldön? Hogyan fejlődhet szakmailag és anyagilag egyaránt? Ezekre, és további kérdésekre reflektálnak meghívott előadóink, számos hasznos ötlet és lehetőség felvetésével.

                                                                                                  Zaid Seth az ösztöndíjasokról készített portrésorozata az Újragondolt hagyomány című kiállításon


Program
17.00 – 17.30: Gyaraki Dávid, Nyitrai Anna: Önmenedzsment: a lehetőségek és eszközök legújabb trendjei
17.30 – 17.45: Q&A
17.45 – 18.00: Szünet
18.00 – 18.40: Somlai-Fischer Ádám: Egy jól bevált gyakorlat: ötletek és tippek
18.40 – 19.00: Q&A

Előadók
  • Gyaraki Dávid, Nyitrai Anna – az International Business School Művészeti Menedzsment szak IV. éves hallgatói (Vékony Délia mentorálásával)
  • Somlai-Fischer Ádám – építész és interakció tervező, aki munkáiban, melyeket leggyakrabban designerekkel, művészekkel és mérnökökkel együttműködésben végez, a legújabb technológiák kulturális lehetőségeit kutatja, installációkon, szoftver- és hardverfejlesztéseken keresztül. Stockholmban az Architecture and Urban Research Laboratory-ban diplomázott, meghívott kutató volt a Smart Studioban, jelenleg a MOKK Média Oktató és Kutató Központ vendégkutatója. Számos európai egyetemen tanít, és az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. A Prezi és a KiBu alapító tagja.

A program ingyenes.


Nincsenek megjegyzések: